Tacksamhet

Text & bild Åsa Ahlström

Att känna tacksamhet för det lilla är ibland svårt. Titta på pistillen i liljan så förstår du att livet i det lilla är stort och vackert. Förundras över de små miraklen i naturen.

Känn tacksamhet för att du får vara med här o nu och uppleva allt det vackra på vår jord. Känn doften av det nyklippta gräset en sommardag, känn doften av jord och barr i skogen. Avsmaka den första sommarvarma jordgubbens sötma. Känn dina barfota fötter gå på den varma sanden på stranden. Upplev hur vattnets vågor smeker dina fötter när du går längs med vattnet.

Känn doften av nyponrosorna och hör binas surrande runt pistillerna. Upplev frihetens vingar omfamna dig en solig och skön sommardag på stranden. Smaka på det kalla och goda vattnet från kranen.

Hör fåglarna kvittra i skogen och fiskmåsarna tjattra utanför ditt fönster.
Tacksamhet är att få bevittna soluppgångar och solnedgångar runt jordens alla hörn. Livets eviga kretslopp. Naturen ger aldrig upp.

Se det lilla i det stora. Det är det som är livet självt.Ett litet frö som växer upp och blir en vacker blomma. En liten fjäder som dalar ner från himlen , som ett tecken på att du inte är ensam. Att du är på rätt väg i livet. Oavsett vad som händer. Livet har sin gång, allt sker på rätt tid och rätt plats.

Vägarna är krokiga ibland men det är för att vi ska lära oss varför vi är här. Vi ska ta hand om varandra och om oss själva. I kärlek ska vi leva, i glädje o sorg. För så är livet här på jorden.

Var tacksam för varje dag du vaknar och stiger upp ur sängen. Varje dag är en ny dag med nya möjligheter. Det du gör idag, ger avtryck imorgon. Njut för stunden. Stanna upp och andas in o andas ut. Allt är bra.
Fyll dig själv med tacksamhet. Det är du värd.
Slut fred med dig själv och få inre frid.
Se det lilla i det stora och känn tacksamhet för det som Är. Tack.