Solen

Text & bild Åsa Ahlström

Solen lyser starkt mot himlen. Vi människor blir glada i hjärtat av solen. Solen kan lysa intensivt, starkt och blända våra ögon, då är det skönt att vara i skuggan. Solen är nödvändig för allt liv på jorden.

Utan solen vore vi ingenting. Vi ska vara tacksamma för att solen går upp varje morgon och ger oss en ny dag. En ny dag att vara tacksam över. Solen ger oss liv och glädje.

Solen lyser med sina strålar och värmer en frusen kropp & själ. Den läker ett tungt sinne och värmer vår kropp.

Solen ger oss styrka och kraft att gå igenom en tung dag. Solen bär oss och lyfter oss upp mot himlen. Solen är vårt livselexir.

Solen ger oss glädje och tröst , men även törst. Solen kan vara outhärdlig en varm dag mitt i sommaren och bränna vårt skinn. Solen kan blända oss i trafiken och föra olycka med sig när människan inte är närvarande. Här och nu.

Solen kan torka ut grödorna på vår jord och föra med sig stor förödelse. Solen kan med hjälp av glaset bränna ner en hel skog. Solen har mycket kraft och styrka och kan ej styras. Precis som en tvååring i trotsåldern.

Solen ger oss liv på jorden och hopp om en bättre dag. Utan solen vore vi ingenting.
Solen ger aldrig upp. Den går upp och ned i bestämd takt året om och skapar vackra färger på himlavalvet, som vi kan hänföras av dag ut och dag in.

Det är en trygghet att veta, att vad som än händer, så går solen upp igen.
Älska solen, men med måtta.

Var tacksam för varje dag som skänkes till oss som en gåva, och för natten där vi kan vila.