Livets hjul

Text & bild Åsa Ahlström

Livet är som ett hjul. Allting går runt. Runt i cirklar. Vi är alla cirklar som möts. Möts av olika anledningar i olika sammanhang. Vi är här för att växa, att växa tillsammans.

Vi möts och nöts och lär oss. Det är inte alltid angenämt men lärorikt. Livets karusell. Går runt, runt till den själv säjer stopp. Stopp och belägg, nu räcker det. Nu vill jag inte vara med.

Tacka ja till livet, till livets karusell. Att åka karusell ska vara roligt inte ge illamående. När du mår illa kliver du av, av naturliga skäl. Du behöver kanske vila? Läsa en bok, skriva en rad eller så ett frö. Så ett frö till någonting nytt.

Tänka efter, känna efter vad vill jag göra? Vad är meningen med mitt liv? Stanna upp och andas och du får svar. Du har alla svar inom dig i livets träd. Livets trädgård. Du vet precis mitt barn vad som är rätt för dig. När det är dags att kliva av. Kroppen säjer ifrån.

Följ din inre känsla. Var inte rädd. Rädd att börja något nytt. Rädslan sätter stopp för flödet. För flödet i dig. Flödet i livets flod som rinner genom dig. Följ flödet och våga följa med. Var inte rädd. Allt blir bra min vän. Lita på det. Vi är med dig för att stötta dig på livets väg. Livets väg in i oändligheten och tillbaka.

Stanna upp och njut. Hoppa av karusellen en stund och känn efter. Känn efter vad som är rätt för dig. Rätt för dig just nu. Vad tycker du är roligt? Vad får din själ att sjunga en sång? Är det livet självt, naturen, djuren, färgerna eller tonerna?

Rör på kroppen så kommer den i balans. Du skakar om tankarna och släpper ut dom gamla. Dom har du ingen nytta av. Dom är i vägen för det nya som ska komma fram.

Var inte rädd min vän. Du är på rätt väg. Lycka till.